Laura Herwig
illustratie

Werkwijze

Een illustratie laten maken

Ik werk graag in opdracht omdat ik het persoonlijke aspect van mijn werk zo belangrijk vind. Veel van de illustraties die je op deze website kan bekijken zijn in opdracht gemaakt. 

Een opdracht begint meestal met een vraag. Dat kan één tekening of een serie werken. Misschien heb je een werk van mij gezien dat je aanspreekt en zoek je nu iets vergelijkbaars (ik maak niet twee keer hetzelfde) of misschien heb je een bepaalde gelegenheid of een plek waar je iets op wilt hangen in gedachten en mijn stijl spreekt je aan. Dan gaan we in gesprek. 

We bespreken wat jouw wensen zijn. We bespreken we wat je wil overbrengen, voor wie het is en wat het verhaal en het gevoel erbij moet zijn. Daarnaast bespreken we natuurlijk ook hoe groot het moet worden, of je speciale wensen hebt met betrekking tot materialen en of het ingelijst moet worden.

Dan kom ik met een vrijblijvend plan voor een beeld en maak ik één of meerdere globale schetsen. Soms is het nodig om dan nog eens terug te komen op eerder besproken dingen. Als we het eens zijn over het plan stuur ik een offerte. 

Wanneer je tevreden bent en de offerte accepteert vraag ik afhankelijk van de omvang van de opdracht een aanbetaling. We spreken een definitieve datum af wanneer het werk opgeleverd wordt en hoe het bij jou komt. Als het werk klaar is stuur ik de factuur voor de rest van de betaling. 

Vaak hebben we tijdens het proces van het maken contact om te kijken of we nog op één lijn zitten.

Het verschilt per persoon en per opdracht hoeveel er al vastligt op het moment dat de opdracht overeengekomen wordt.