Laura Herwig
illustratie

 

 

Bloemen

Hoe ik dit schilderij gemaakt heb.
In 2018/2019 heb ik mijn eerste grote schilderij met bloemen gemaakt. 

Het was een opdracht waarbij ik veel vrijheid had in mijn interpretatie. Het moest vrolijkheid uitstralen, de kleur rood moest de hoofdrol krijgen en het zou leuk zijn als er zonnebloemen in zaten. 

Zo is het geworden: 


Nu heb ik er weer een gemaakt, geïnspireerd op het eerste schilderij. De wensen van de opdrachtgever waren: Een vrolijke uitstraling, passend op een donkergroene muur en dat er veel witte bloemen op stonden. 

Ik ben begonnen met verschillende kleuren groen en blauw  als achtergrond vanwege de muur waar het bij moest passen en omdat het om planten gaat. 

Daarna ben ik er met een (bijna) complementaire kleur overheen gegaan voor een gevoel van diepte en gelaagdheid. Ik heb met verschillende kleuren gespetterd om een speelse en organische uitstraling te krijgen. 

Toen kwamen er takken en bloemen, eerst een paar en steeds meer. Niet alle onderdelen zijn ook echt bestaande bloemen, er zitten ook lijnen en stippen tussen die niet per se iets zijn, maar ze kunnen iets zijn.


Uiteindelijk was ik tevreden met het boeket en heb ik het schilderij afgewerkt door het deels te vervagen met wit, groen en haast onzichtbaar rood, dit maakt het beeld levendiger en zachter.

Ik vond het net als bij het rode bloemenschilderij tof om allerlei verschillende bloemen en planten van dichtbij te ontdekken en een mooie compositie te laten ontstaan. 


Het resultaat:

Witte bloemen (90 x 130 cm, acryl op doek)


En heb je het lieveheersbeestje al gezien?

Groetjes, Laura

17-8-2020

 

Lees hier mijn andere blogs:

Koeiendans

Heerlijke herfst

Draken en heksen

Kerstgroet

Lieveheersbeestje op zoek naar geluk 

Simpel leven 

Na zonneschijn komt... regen!